„Fórum o jídle“ v Miláně: akce a debaty o potravinové politice
“Fórum o jídle” začíná dnes 8. května. Mezi debatami a událostmi je společným cílem učit potravinovou politiku.
Po dobu jednoho týdne se bude konat řada akcí věnovaných potravinové politice Milána s cílem diskutovat o budoucnosti města prostřednictvím inkluze a udržitelnosti životního prostředí.
Food Forum, které se bude konat od 8. do 13. května , bude následovat po vzoru místních festivalů a nabídne 36 akcí včetně akcí, setkání s tiskem, vzdělávacích aktivit, pouličních akcí a aktivit ve školních jídelnách.
Tato akce, první svého druhu, je součástí mezinárodního projektu Food Policy, zahájeného v roce 2015, ve kterém se Magistrát Milán stává hlavním partnerem ve spolupráci s Cariplo Foundation .
Hlavním cílem je podpora kultury stravování se zvláštním důrazem na udržitelný rozvoj, rovné příležitosti a boj proti plýtvání potravinami . Pojďme společně zjistit, co to je.
Food Forum 2023: plánované akce

Food Forum je naplánováno na dnešek 8. května v nadaci Feltrinelli za účasti starosty Giuseppe Saly a rozšíří se do všech čtvrtí.
Veřejnosti budou otevřeny diskuse s institucemi a sdruženími, sousedskými centry, kde se můžete aktivně zapojit do boje proti plýtvání potravinami , kde se naučíte, jak je obnovit-
V neposlední řadě budou probíhat vzdělávací aktivity organizované s podporou škol a univerzit ve čtvrtích a zemědělských usedlostech.
Mezi mnoha aktivitami jsou plánovány workshopy o včelách a medu, městských zahradách a webináře o příměstské zemědělské politice.
Velmi důležitá je role mladých lidí, kterých se účastní a budou mít podporu programu prostřednictvím různých setkání a kulatých stolů na místech, která nejlépe reprezentují nového Milána.
Vzdělávací činnost a role škol
Existuje mnoho vzdělávacích a didaktických iniciativ pro děti o potravinovém systému. Mezi nimi „Un Cuoco per Amico“ zahrnuje kuchaře a kuchaře z Milano Ristorazione, kteří během oběda navštíví více než 220 škol, aby mohli odpovídat na otázky těch nejmenších.
Kromě toho bude distribuováno více než 70 000 výtisků brožury „Milan jí místní“ , ve které městská správa a Milano Ristorazione ilustrují dodavatelské řetězce produktů používaných ve školních jídelních lístcích.
Iniciativa začíná překvapením: dnes se ve všech školách bude Pan de Mej podávat jako dezert , starodávná sladkost ochucená sušenými květy černého bezu, na oslavu milánské gastronomické tradice.
Potravinové fórum 2023 je důležitou příležitostí pro občany, instituce a partnery diskutovat o zásadních otázkách, jako jsou školní jídelny, potravinová pomoc, odpady a rozvojové politiky, s cílem podporovat zdravé a udržitelné stravování a na vlastní kůži zažít práci správ a sdružení.