Pokud potřebujete velkou nádrž na zavlažování zahrady, ale rodinný rozpočet vám neumožňuje koupit drahou, vyrobte si ji sami z polyethylenu! Může být instalován kdekoli a sloužit vám po celou zahradnickou sezónu! Tímto způsobem budete mít teplou vodu vždy po ruce!

POTŘEBUJEŠ:

-4 kovové nebo dřevěné kolíky, vysoké asi 2 metry;

-vrták na zahradu;

-pletivo pro drátěný plot o výšce 1,5 metru a délce 3 metry;

-vázací drát;

-kus linolea nebo jiného silného materiálu;

– silný polyethylen o délce 4 metry a šířce 1,5 metru;

-železo + 2 kusy papíru nebo látky;

-jedna trubka z PVC + jedno koleno;

-jeden kohoutek + potřebné adaptéry;

-2 kovové náhrdelníky;

-zmařit.

PROCEDURA:

1. Pomocí zahradní vrtačky vytvořte v zemi 4 otvory. Jejich hloubka by měla být asi 50 cm a vzdálenost mezi nimi 75 cm. Musí také představovat rohy čtverce.

2. Do získaných otvorů nainstalujte 4 kovové nebo dřevěné kolíky. Ponesou váhu plné nádrže.

3. Vykopejte kruhový příkop hluboký několik cm mezi pari (mírně dovnitř).

4.Întindeți plasa de sârmă între pari (spre interiorul lor), legându-o de ei cu bucățele de sârmă pentru legat. Marginea ei inferioară trebuie îngropată în șanțul săpat anterior: astfel ea nu se va deforma în timpul umplerii rezervorului. Ultima latură a sârmei se lasă desfăcută.

5.Uniformizați solul din interiorul construcției rezultate, după care acoperiți-l cu linoleum sau materialul gros, pe care l-ați ales.

6.Tăiați bucata de polietilenă, de care aveți nevoie. Îndoiți-o în jumătate (în direcție longitudinală), după care lipiți-i marginile lungi și marginile scurte dintr-o singură parte, ca să obțineți un sac. Lăsați un orificiu suficient pentru pătrunderea fixă a țevii — pe fundul sacului (în mijloc). Polietilena se lipește ușor cu fierul de călcat: pur și simplu puneți-o între 2 bucăți de hârtie sau material și treceți de câteva ori cu fierul încins pe suprafața ei.

7.După aceasta montați cotul pe unul dintre capetele țevii PVC. Apoi introduceți-o prin orificiul de pe fundul sacului, astfel încât cotul să rămână în interiorul lui. Pliați sub formă de acordeon partea inferioară a sacului, apropiindu-o de țeavă, după care fixați-o cu colierele metalice. La sfârșit înfășurați compact locul respectiv cu scotch, ca să etanșați complet orificiul, prin care iese țeava.

8.Așezați sacul pliat în interiorul construcției de sârmă, scoțând țeava prin ea. După aceasta montați robinetul pe capătul ei.

9.Turnați puțină apă în sac, ca să-i îndreptați fundul.

10.Apoi fixați bucata de sârmă, care a rămas desfăcută. Nu uitați să-i îngropați partea inferioară. Acoperiți marginile superioare ale construcției cu o bucată de linoleum sau alt material gros, ca să evitați agățarea peliculei.

11.Ridicați cu grijă marginile sacului, îndoindu-le peste marginile construcției.

12.Naplňte nádrž vodou. Nechte zahřát a poté jej použijte k zavlažování. Do nádrže se vejde 1000 litrů vody.

Užijte si zahradničení!